Re: Recent crashes

sounds like a fucking magic! big_smile

27 (edited by blabb 22-03-2016 14:08:51)

Re: Recent crashes

kernelbase!RaiseException+0x48
msvcr120!__ExceptionPtr::_RethrowException+0xd5
WARNING: Following frames may be wrong.
avisynth!DllGetClassObject+0x7868
avisynth!avs_get_frame+0x44
ffdshow!DllUnregisterServer+0x6c88c
ffdshow!DllUnregisterServer+0x70c9d
ffdshow!DllUnregisterServer+0x93cd2

Oh well, not fixed on 4.0.0.72

edit:
1min later:

ntdll!RtlpAllocateHeap+0x1b1b
ntdll!RtlpAllocateHeapInternal+0x27b
ntdll!RtlAllocateHeap+0x2e
lavvideo!_malloc_base+0x38
lavvideo!_aligned_offset_malloc_base+0x54
lavvideo!_aligned_malloc_base+0x12
lavvideo!AllocLAVFrameBuffers+0xbf
lavvideo!CDecDXVA2::DeliverDXVA2Frame+0x116
lavvideo!CDecDXVA2::HandleDXVA2Frame+0x78
lavvideo!CDecAvcodec::Decode+0xbe6
lavvideo!CDecBase::Decode+0x112
lavvideo!CDecodeThread::DecodeInternal+0x1c
lavvideo!CDecodeThread::ThreadProc+0x348
lavvideo!CAMThread::InitialThreadProc+0x36
lavvideo!_stricmp_l+0xf1
kernel32!BaseThreadInitThunk+0x24
ntdll!__RtlUserThreadStart+0x2f
ntdll!_RtlUserThreadStart+0x1b

28 (edited by Blackfyre 23-03-2016 16:01:23)

Re: Recent crashes

Last resort... Weirdly enough this issue has stopped some crashes. Probably won't fix the one above because it looks like its tied to LAV filters and dxva, but worth a shot.

If you've installed all the add-ons that come with SVP 4.

Go to media player classic options, on the menu on the left click on "Output". And under Audio Renderer select Reclock Audio Renderer.

See if that helps with your original crash. As for the crash you've posted above, I suggest you reset your LAV Filter settings for both video & audio back to DEFAULT.

Re: Recent crashes

Blackfyre
How lavvideo error related to ReClock?

Re: Recent crashes

MAG79 wrote:

Blackfyre
How lavvideo error related to ReClock?

I said it's not related to Lav Video. I said it might help with his original error. From the OP. Small chance anyway.

Re: Recent crashes

I'm not the OP guy. wink

And Reclock Audio Renderer doesn't help, as expected.

ntdll!RtlpFreeHeap+0x11f3
ntdll!RtlFreeHeap+0x319
lavvideo!free+0x1c
lavvideo!aligned_free+0x16
lavvideo!getFFPixelFormatFromLAV+0x132
lavvideo!FreeLAVFrameBuffers+0x17
lavvideo!CLAVVideo::DeliverToRenderer+0x701
lavvideo!CLAVVideo::Deliver+0x23a
lavvideo!CDecodeThread::ProcessOutput+0xb9
lavvideo!CDecodeThread::Decode+0x1a8
lavvideo!CLAVVideo::Receive+0x134
lavvideo!CTransformInputPin::Receive+0x5f
lavsplitter!CLAVOutputPin::DeliverPacket+0x435
lavsplitter!CLAVOutputPin::ThreadProc+0x1a7
lavsplitter!CAMThread::InitialThreadProc+0x4c
lavsplitter!beginthreadex+0x107
lavsplitter!endthreadex+0x192
kernel32!BaseThreadInitThunk+0x22
ntdll!RtlUserThreadStart+0x34

and

kernelbase!RaiseException+0x68
msvcr120!__ExceptionPtr::_RethrowException+0x181
avisynth!DllGetClassObject+0x7c53
avisynth!avs_get_frame+0x33
ffdshow!DllUnregisterServer+0x7cfd5
ffdshow!DllUnregisterServer+0x807ea
ffdshow!DllUnregisterServer+0x814c3
ffdshow!DllUnregisterServer+0xada6e
ffdshow!DllUnregisterServer+0xad4a3
ffdshow!DllUnregisterServer+0xada6e
ffdshow!DllUnregisterServer+0x93822
ffdshow!DllUnregisterServer+0xada6e
ffdshow!DllUnregisterServer+0xadd85
ffdshow!DllUnregisterServer+0x173f4
ffdshow!configureEnc+0x535ff
ffdshow!DllUnregisterServer+0x1e5cb
ffdshow!DllUnregisterServer+0x16fb9
ffdshow!DllGetClassObject+0x363f
ffdshow!ffacm2creator+0x204f
ffdshow!DllUnregisterServer+0x1e513
lavvideo!CLAVVideo::DeliverToRenderer+0x9aa
lavvideo!CLAVVideo::Deliver+0x23a
lavvideo!CDecodeThread::ProcessOutput+0xb9
lavvideo!CDecodeThread::Decode+0x1a8
lavvideo!CLAVVideo::Receive+0x134
lavvideo!CTransformInputPin::Receive+0x5f
lavsplitter!CLAVOutputPin::DeliverPacket+0x435
lavsplitter!CLAVOutputPin::ThreadProc+0x1a7
lavsplitter!CAMThread::InitialThreadProc+0x4c
lavsplitter!beginthreadex+0x107
lavsplitter!endthreadex+0x192
kernel32!BaseThreadInitThunk+0x22
ntdll!RtlUserThreadStart+0x34

Re: Recent crashes

Could you provide me with version 4.0.0.60?
As I have said in a previous post (http://www.svp-team.com/forum/viewtopic … 736#p57736) the problem appeared when I installed 4.0.0.66. I wanna test the old version again and see if I really don't have any crashes with 4.0.0.60.

Re: Recent crashes

Could you provide me with version 4.0.0.60?

This's not so easy as it sounds...

Besides sticking to some early version could be an option for you as a user but definitely is NOT an option for us as a developers.
But ok, we'll prepare the package with the older version just for the users that have this (still unsolved) issue.

34 (edited by blabb 26-03-2016 16:46:16)

Re: Recent crashes

I absolutely agree, I don't want that to be a solution. I want to get updates, too smile
It was just my idea of verifying that the problematic change was made in 4.0.0.66.

Re: Recent crashes

"The problematic change" is somewhere between "Windows-only engine" and "all platforms engine" (Linux and OS X in this case).
This's the problem.

Re: Recent crashes

Well that sounds like a lot of work, but I'm confident you'll find the culprit smile

Anything I can do to help find it?

Re: Recent crashes

4.0.0.60 - link

Just unpack into SVP 4 install folder and run either "svpmanager.pro-60.exe" or  "svpmanager.free-60.exe".
It should not interfere with existing rev.72 files.

Re: Recent crashes

blabb
so, any news? smile

Re: Recent crashes

I've mostly watched 720p content the last 2 days and crashes don't happen on 720p as often as on 1080p, so I don't feel comfortable saying already that it works. But so far I haven't had a single crash.
I'll certainly keep you updated.

Re: Recent crashes

blabb wrote:

I've mostly watched 720p content the last 2 days and crashes don't happen on 720p as often as on 1080p, so I don't feel comfortable saying already that it works. But so far I haven't had a single crash.
I'll certainly keep you updated.

That's good news. Can you test several other types of content. So that if everything works with no issues, it might help the SVP Team determine what the problem is that is causing the issue.

Re: Recent crashes

Chainik wrote:

4.0.0.60 - link

Just unpack into SVP 4 install folder and run either "svpmanager.pro-60.exe" or  "svpmanager.free-60.exe".
It should not interfere with existing rev.72 files.

Chainik I've kept a copy of this and I'm actually using version 4.0.0.60

Remember the threads issue I had when selecting AUTO caused hanging every now and then in a video.

I fixed it by disabling GPU acceleration and setting Threads manually to 23. CPU Usage went up, but ZERO hanging.

Enabling GPU Acceleration with Intel or my AMD card caused an immediate crash with 23 threads, so I lowered it to 19 to fix the problem, but I realised recently it hangs (but a lot less often, maybe once in a movie).

Using SVP Manager Pro 60 solved the problem completely. I haven't tried setting it on AUTO Threads and testing, but the GPU Acceleration issue from my Intel GPU combined with 19 Processing Threads is working perfectly for me over the last 2 days.

So at least version 4.0.0.60 helped me. Hopefully this narrows down the problem? I'm going to test with AUTO threads now and see if it helps. I'll edit this post if GPU Acceleration + AUTO Threads works with this version.

Re: Recent crashes

I still didn't have a single crash with 4.0.0.60 so it seems that this is really the last version without that issue.

Also regarding GPU Acceleration: GPU Acceleration alone doesn't seem to be the issue. When I had the newer version installed I tried disabling GPU Acceleration to see if it fixes the crashes, but I still had crashes.

Re: Recent crashes

> When I had the newer version installed I tried disabling GPU Acceleration to see if it fixes the crashes, but I still had crashes.

ok, what if replace "script/base.avs" with the one attached?
(not the "script-60/base.avs" one!)

Post's attachments

base.avs 1.05 kb, 242 downloads since 2016-04-03 

Re: Recent crashes

Chainik wrote:

> When I had the newer version installed I tried disabling GPU Acceleration to see if it fixes the crashes, but I still had crashes.

ok, what if replace "script/base.avs" with the one attached?
(not the "script-60/base.avs" one!)

I'm watching football right now, haha game after game. I'll test later tonight. Thanks.

45 (edited by Blackfyre 03-04-2016 23:12:53)

Re: Recent crashes

Chainik wrote:

> When I had the newer version installed I tried disabling GPU Acceleration to see if it fixes the crashes, but I still had crashes.

ok, what if replace "script/base.avs" with the one attached?
(not the "script-60/base.avs" one!)

Just tested twice, definitely doesn't fix the issue.

MPC force closes (with no dump or no crash report, just completely closes) 20 or so minutes into the video, so instead of hanging and resuming, the media player just closed, as well as SVP 4 Pro (4.0.0.73), that closes too at the same time (all tray icons close too for lav filters and madvr).

4.0.0.60 is still working great, I'm going to do further testing now with 4.0.0.60 by watching a movie with threads set to AUTO and GPU Acceleration enabled on my Intel HD 4600.

EDIT:

Just finished watching a 2 hour movie, NO Crash & NO Hanging, even though I have Processing Threads set to AUTO & GPU Acceleration on the Intel HD 4600 (Using 4.0.0.60). So it seems the problem, at least the one I am having, only started happening after 4.0.0.60 at some point.

Goodluck, and if you guys need anything from me, let me know. We can continue this in private messages or here if you want me to test different versions or other things.

Re: Recent crashes

I've experienced nastier error.

When using newest version of madvr, lav, mpc-hc, I got access violation error. I'm using direct show filters from k-lite.
After I downgraded the version, the error doesn't happen anymore.

I don't know whether it's plugin error or simply one of filters, but I don't think it's SVP manager problem since I don't use SVP manager but the error still happens.

Post's attachments

dagashi_error2_small.jpg, 37.05 kb, 494 x 300
dagashi_error2_small.jpg 37.05 kb, 288 downloads since 2016-04-04 

dagashi_error_small.jpg, 36.87 kb, 502 x 313
dagashi_error_small.jpg 36.87 kb, 273 downloads since 2016-04-04 

Re: Recent crashes

mashingan
I didn't faced with the error on your screenshots. When the error is appear?
Right after video open or after some time of video playback?

Can you localize the error? The cause is maybe one of:

newest version of madvr, lav, mpc-hc

Re: Recent crashes

Chainik wrote:

ok, what if replace "script/base.avs" with the one attached?
(not the "script-60/base.avs" one!)

How should I test? 4.0.0.73 with or without GPU acceleration?

Re: Recent crashes

MAG79 wrote:

I didn't faced with the error on your screenshots. When the error is appear?
Right after video open or after some time of video playback?

Can you localize the error? The cause is maybe one of:

newest version of madvr, lav, mpc-hc

The error appeared after some time of video playback at random time, usually it's one time in 20 minutes. But when really unlucky, it could be happened twice sad
Only tested with 64-bit filters chain.

For now, I haven't able to localize the error. I realized it's the new version which the source of error after trial and error installing and uninstalling the packs.
The current versions are:
MPC-HC:                  1.7.10.101 (38c98cd)
LAV video Decoder: 0.67.0.142-git
MadVR:                    0.90.10

Re: Recent crashes

mashingan wrote:

The current versions are:

MPC-HC:                  1.7.10.101 (38c98cd)
LAV video Decoder: 0.67.0.142-git
MadVR:                    0.90.10

The biggest recommendation I can give you personally speaking; Uninstall K-Lite Codec Pack (I haven't used it in years), and use the SVP Installer to keep MadVR, LAV Filters, and MPC up to date (they all get updated a few days max after the update is released). Otherwise I highly recommend you get them from their official sources on the DOOM9 Forums.

MadVR is up to version 0.90.17
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=146228

Just look at the change-log and see how much has been updated and changed since version 0.90.10 that you're using.

LAV Filters are up to version 0.68.0
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=156191

Your MPC is up to date, but here is where you can get it officially:
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=166689