Re: Waiting for ffdshow video... issue

dzid_, Fedr
Unicode-usernames support added in SVP 3.0.4
Download page

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Thanks!  smile

28 (edited by fooladi 13-10-2011 15:01:56)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

tecram

You must first disable fast channel switching in DVBViewer Pro
you can use ffdshow as decoder but you must enable mpeg2 decoding of ffdshow for SD satellite channels.
but it is better to use your own decoder in dvbviewer but add "ffdshow raw video filter" as PostProcessor
for this edit video PostProcessor plugin setting:
Help > Configuration folder > Plugins > PostProcessor.ini
edit:

[Setup]
PostProcessor=ffdshow raw video filter

[Postprocessors]
CLSID.0={0B390488-D80F-4A68-8408-48DC199F0E97}
Name.0=ffdshow raw video filter
CLSID.1={0524CEA7-7E7D-4804-8A7B-D17A99807D3C}
Name.1=NVidia Post Processor
CLSID.2={3BAFDCB6-8CF6-4D08-9FCE-2D2883A9FB32}
Name.2=Creeo Post Processor
CLSID.3={F9BA22CA-0704-45EE-A8F9-AC246411A6FA}
Name.3=MoMoLight
CLSID.4={04FE9017-F873-410E-871E-AB91661A4EF7}
Name.4=ffdshow Video Decoder

[ExcludeDecoders]
//CyberLink H.264/AVC
0={F141C519-48A6-4B92-8053-AFEE27D5D069}
//CyberLink H.264/AVC (PDVD7)
1={D12E285B-3B29-4416-BA8E-79BD81D193CC}
//CoreAVC
2={09571A4B-F1FE-4C60-9760-DE6D310C7C31}
//MainConcept AVC/H.264
3={6A270473-9994-4AEB-801F-BB2C4E56EE38}



restart dvbviewer and select ffdshow raw video filter in  plugins > video PostProcessor

note: if Yo have problem with colors(blue > yellow) enable postprocessing in ffdshow raw video filter.

I prefer this method so for my onboard ATI GPU I can use Cyberlink video decoder (HAM) and ffdshow raw video filter as PostProcessor ( SVP use this for increase frame rate) and EVR Custom for Renderer.

29 (edited by dsgnethu 14-11-2011 15:45:32)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Suggestion, which also could post up to the webpage, help section:

Starting SVP manager by rightclick on the shortcut and "Run as administrator..." might solve this problem. For me it works (this is the only way, SVP works). OS is: Windows 7 Pro 64 bit.

Re: Waiting for ffdshow video... issue

dsgnethu wrote:

For me it works

Are you going to check if your player really is NOT running as administrator?

Re: Waiting for ffdshow video... issue

second question - videopleer, file explorer, svp etc run under the same user?

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Chainik wrote:
dsgnethu wrote:

For me it works

Are you going to check if your player really is NOT running as administrator?

No way to check, only that greyed out "UAC virtualization" option in task manager. Option is grey, somebody told me (maybe You), it means the player runs as admin. According to this, default installation of SVP makes the MPC-HC running as admin by default. But the SVP manager - if I just start it normally - has "UAC virtualization" option not greyed out, and SVP not works. "Waiting for ffdshow video..." and that's it. The icon is not freezed If I start to play a movie, just simply not works.
If I start the SVP manager as admin, SVP works seamlessly.

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Rimsky wrote:

second question - videopleer, file explorer, svp etc run under the same user?

All are running under the same user (me), but:

MPC-HC has UAC virtualization option greyed out.
Explorer.exe has UAC virtualization option NOT greyed out.

SVP manager - if I start normally, UAC virtualization is not greyed out - SVP not working. "Waiting for ffdshow video..."

SVP manager - if I start it by right click "Run as administrator...", UAC virtualization option is greyed out - SVP works normally.

OS: Windows 7 pro 64 bit.

Re: Waiting for ffdshow video... issue

See the picture:
http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=722&download=1
First instance of mpc-hc is "disabled" and it means it's running with user privileges, second one is "not allowed"

(I've to check "show processes from all users" first for "not allowed" value to show)
and it's running as admin.

So you just have to figure out why your MPC-HC runs as admin. May be you've got "Run this program as administrator" option checked at "Properties" -> "Compatibility" page and some strange (="non default") UAC settings?  hmm

Post's attachments

uac.png, 21.38 kb, 387 x 330
uac.png 21.38 kb, 2797 downloads since 2011-11-14 

35 (edited by dsgnethu 14-11-2011 22:19:54)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Chainik wrote:

See the picture:
http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=722&download=1
First instance of mpc-hc is "disabled" and it means it's running with user privileges, second one is "not allowed"

(I've to check "show processes from all users" first for "not allowed" value to show)
and it's running as admin.

So you just have to figure out why your MPC-HC runs as admin. May be you've got "Run this program as administrator" option checked at "Properties" -> "Compatibility" page and some strange (="non default") UAC settings?  hmm

Chainik! Since I just did a default installation of SVP, I did not modify or alter MPC-HC installation settings in any way. I did not set anyting on it's properties. It's the same for UAC, it's not disabled, nor any settings modified.

Yes, You're right, maybe for some reason, MPC-HC runs as admin. So? Does it modify anything in a way, that SVP is not working except I start it as admin? So... "normally", does SVP and MPC-HC has to run together as non-admin?

Properties for MPC-HC (in SVP default installation):

http://dsgnet.hu/mpc-hc.jpg

Re: Waiting for ffdshow video... issue

dsgnethu wrote:

maybe for some reason, MPC-HC runs as admin. So? Does it modify anything in a way, that SVP is not working except I start it as admin?

Non-privileged process (SVP) can't "talk" with privileged one (ffdshow instance inside MPC-HC). That's the reason.

"normally", does SVP and MPC-HC has to run together as non-admin?

Yes, sure.

I did not modify or alter MPC-HC installation settings in any way. I did not set anyting on it's properties. It's the same for UAC, it's not disabled, nor any settings modified.

So it's a miracle. I wash my hands big_smile

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Chainik wrote:
dsgnethu wrote:

maybe for some reason, MPC-HC runs as admin. So? Does it modify anything in a way, that SVP is not working except I start it as admin?

Non-privileged process (SVP) can't "talk" with privileged one (ffdshow instance inside MPC-HC). That's the reason.

"normally", does SVP and MPC-HC has to run together as non-admin?

Yes, sure.

I did not modify or alter MPC-HC installation settings in any way. I did not set anyting on it's properties. It's the same for UAC, it's not disabled, nor any settings modified.

So it's a miracle. I wash my hands big_smile

Okay, great! That's why I suggest, If someone runs into the same issue, this could be one of the causes. I think even Microsoft doesn't understand the logic behind their operating system  smile

38 (edited by nolan_vede 15-03-2013 20:13:42)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Installed SVP_3.1.4.exe full (did not install mpc or madvr)

Followed instructions at http://www.svp-team.com/wiki/Daum_PotPlayer_with_DXVA

In my current Potplayer version, there is no "prefer" option, but everything else was set

Fixed in Preferences -> General -> Multiple launching: Play the clicked file (it was set "add the file to playlist")

Waiting for ffdshow video on systray icon mouseover.

Unhandled exception occurred at....... potplayer.dll

http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=2405

That's about it, I don't what else to offer at this time. 

Please advise

thanks
__________________________________________
SVP_3.1.4.exe
PotPlayer 1.5.36073
XP PRO SP3
IE 8
FIREFOX 19 & 20B4
nVIDIA GeForce GT 610 (GF119)
GeForce 310.70 - WHQL Driver - Dec 17, 2012DualCore
Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133)
2 gb ram

Post's attachments

1.png, 15.01 kb, 719 x 225
1.png 15.01 kb, 588 downloads since 2013-03-15 

PotPlayer_exception.png, 7.29 kb, 718 x 225
PotPlayer_exception.png 7.29 kb, 525 downloads since 2013-03-14 

Re: Waiting for ffdshow video... issue

nolan_vede
In my current Potplayer version, there is no "prefer" option, but everything else was set
I just special for you download and install PotPlayer 1.5.36073 Beta.
And I can select Prefer. Did you read instruction right?

select it and choose "Prefer" then press "Filter Information" button
http://www.svp-team.com/w/images/e/ec/Pot-dxva-6-en.jpg

SVP works fine with PotPlayer after all instruction steps are done.

What PotPlayer version did you install?
It must be 32bit version.
http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=2406

Post's attachments

PotPlayer_32bit.png, 7.6 kb, 398 x 255
PotPlayer_32bit.png 7.6 kb, 569 downloads since 2013-03-15 

40 (edited by nolan_vede 15-03-2013 21:18:08)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Turns out I was using the "Video Decoder" tab instead of the "Custom Filter manager" tab to install the ffdshow raw video filter.

It works now, but not very well, unfortunately.

I get this onscreen display (see below) which you must recognize during very choppy You Tube playback, and SVP even adversely affects playback of local files unless I turn SVP off.

I am unable to lower the video profile below 720x576@25.

Is my system too underpowered for SVP? My system tray cpu monitor reading doesn't match (is lower than) the onscreen reading I get from SVP

I've added further system info below

edit:  Follow up shows that if I exit SVP Manager and use only SVPTube, You Tube playback works pretty well, nice and smooth.

Potplayer did crash during a You Tube playback, but it was directly after I shut down the SVP Manager, so maybe the cpu was still affected, but subsequent trials have so far gone smoothly.
_______________________________________________
SVP_3.1.4.exe
PotPlayer 1.5.36147
XP PRO SP3
IE 8
FIREFOX 19 & 20B4
nVIDIA GeForce GT 610 (GF119)
GeForce 310.70 - WHQL Driver - Dec 17, 2012
DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133)
2 gb ram

Post's attachments

Screenshot_1.png, 138.94 kb, 765 x 67
Screenshot_1.png 138.94 kb, 553 downloads since 2013-03-15 

Re: Waiting for ffdshow video... issue

nolan_vede
DualCore Intel Pentium D 805

since it's slower than minimum system requirements

(which is Core2 Duo 2.0 GHz + any external video)
- don't expect much

but please pass SVPmark test and submit scores to the database, just for the memory smile we don't have any Pentium D results yet

Re: Waiting for ffdshow video... issue

Chainik wrote:

nolan_vede
DualCore Intel Pentium D 805

since it's slower than minimum system requirements

(which is Core2 Duo 2.0 GHz + any external video)
- don't expect much

but please pass SVPmark test and submit scores to the database, just for the memory smile we don't have any Pentium D results yet

Done.  You want me to attach it here?

Re: Waiting for ffdshow video... issue

nolan_vede
You want me to attach it here?

nope, I want you to press the "Share online" button wink

44 (edited by dupcengier28 19-03-2013 02:36:34)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

I'm use PotPlayer 1.5.36197 x86 and still unable to use SVP because i see in SVP Manager Waiting for ffdshow video ,any advice or help to solve this issue. Best Regards.
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … 20ania.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … nia_v1.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … wienia.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … nia_v1.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … nia_v2.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … nia_v2.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … r2dane.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … acutew.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … ewDXVA.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … wienia.png

Re: Waiting for ffdshow video... issue

dupcengier28
Check please is all these tabs are present in your ffdShow?

http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=2421

If not then enable them from "Show / hide filters" tab.

Post's attachments

ffdShow_tabs_necessary4SVP.png, 16.22 kb, 568 x 479
ffdShow_tabs_necessary4SVP.png 16.22 kb, 568 downloads since 2013-03-18 

46 (edited by dupcengier28 19-03-2013 03:20:08)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

all these tabs is present on my ffdshow video decoder configuration panel ,but still i'm see Waiting for ffdshow video and SVP doesn't work for me ........

Re: Waiting for ffdshow video... issue

dupcengier28
1. Check the Remote control API is enabled.
2. Please relaunch SVP Manager and put here last launch log: SVP tray menu - Information - Last launch log.

http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=2422

Post's attachments

ffdShow_RemoteControl.png, 19.74 kb, 568 x 479
ffdShow_RemoteControl.png 19.74 kb, 551 downloads since 2013-03-19 

Re: Waiting for ffdshow video... issue

17:46:07.793; Start: SVPMgr 3.1.4 (901) starts...
17:46:07.797; AppDataPath: C:\Users\Paweł\AppData\Roaming (ANSI)
17:46:07.800; Start: read settings file settings.ini
17:46:07.804; Start: load language file - English. Duration: 103 ms
17:46:07.907; Start: check launched instance of SVP-manager. Duration: 8 ms
17:46:07.915; Start: check Avisynth installed
17:46:07.918; Start: clear Logs folder
17:46:07.923; Start: performance graphs prepare
17:46:07.928; Start: SVPMgr folders prepare. Duration: 13 ms
17:46:07.941; Start: read settings file SVPMgr.ini
17:46:07.945; Start: GPUs settings detection. Duration: 26 ms
17:46:07.971; Start: detected graphics (OpenCL) adapter: 11. GeForce 8800 GTS (320)
17:46:07.974; Start: monitors settings detection. Duration: 844 ms
17:46:08.818; Start: detected monitor: 1024 x 768 @ 85.252
17:46:08.821; Start: disable LNG-file write when UAC enabled
17:46:08.822; Start: change SVP-manager priority
17:46:08.824; Start: register hotkeys. Duration: 10 ms
17:46:08.834; Start: get versions of modules used
ffdshow.ax/avisynth.dll: 1.3.4500.0/2.5.8.6
svpflow1/2.dll: 1.3.3.0/1.4.1.0
svpflow_cpu/gpu.dll: 1.7.2.0/1.7.7.0
17:46:08.837; Start: refresh autostart state in registry
17:46:08.838; Start: some more work with registry. Duration: 11 ms
17:46:08.849; Start: create menu. Duration: 10 ms
17:46:08.859; Start: update settings file settings.ini. Duration: 47 ms
17:46:08.906; Start: update monitor settings
17:46:08.908; Start: prepare "About the program" window. Duration: 77 ms
17:46:08.985; Start: enable ffdShow waiting mode
17:46:08.987; RefreshSVP. Duration: 292 ms
17:46:09.279; ===== Waiting for ffdshow video
17:46:09.282; Start: prepare to work is complete

Re: Waiting for ffdshow video... issue

dupcengier28
I see all is correct in the log except one thing. User name is not ANSI. It has unicode letter at end: Paweł
Maybe this is the cause of ffdShow waiting error.

Can you add new English-named user to the system and try again?
Or another way: you can reinstall SVP with pointing settings folder to All Users.

http://www.svp-team.com/forum/misc.php?item=2424

Please check it.

Post's attachments

SVP_for_AllUsers.png, 14.17 kb, 513 x 398
SVP_for_AllUsers.png 14.17 kb, 516 downloads since 2013-03-19 

50 (edited by dupcengier28 20-03-2013 00:48:18)

Re: Waiting for ffdshow video... issue

MAG79 very very thanks for You advice for resolve this issue smile ,but i see now  http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … niuCPU.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … CPU_v2.png
http://i25.photobucket.com/albums/c59/M … CPU_v3.png
Did You recommend now ???
My score of SVP mark 3.0.3a
Test summary
-----------------------
Date: 2013-03-19T18:14:17
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ @2613 MHz [2 threads]
GPU: NVIDIA GeForce 8800 GTS [ver.310.90]
Mode: FHD + GPU [5 threads]

Overall scores
-----------------------
Synthetic CPU: MC315
Synthetic GPU: MG550
Real-life: FG455

Details: synthetic
-----------------------
CPU: compose (single-threaded): 192
CPU: compose (multi-threaded): 370
CPU: search (single-threaded): 143
CPU: search (multi-threaded): 275
GPU: system -> GPU transfer: 424
GPU: GPU -> system transfer: 429
GPU: calculations: 298
GPU: total score: 1508

Details: real-life /FHD
-----------------------
decode video: 2.66x (63.8 fps)
48 fps - vectors search: 0.22x (10.8 fps)
60 fps - frame composition: 0.61x (36.3 fps)
48 fps - [SVP] fastest: 1.12x (53.9 fps)
48 fps - [SVP] simple 1: 0.72x (34.6 fps)
60 fps - [SVP] good: 0.38x (22.8 fps)
60 fps - [SVP] high: 0.30x (17.9 fps)
60 fps - [SVP] highest: 0.15x (9.0 fps)
72 fps - [SVP] simple 2: 0.65x (46.8 fps)
What Do You think about my score ??? It sufficient to view the content smoothly in 1280x720p and 1920x1080p ???
Best Regards.