1 (edited by billnyescience 02-05-2023 01:20:13)

Topic: Vapoursynth / MPV / transcoding problems?

SVP4 4.6.0.246, MPV player can play videos, but doesn't interpolate frames. I can't transcode files. MPC-HC still plays fine and SVP activates as expected. It used to work fine, but one of the more recent updates seemed to break it. Running Windows 7. I uninstalled and reinstalled everything with SVP manager, with no luck.

Main error seems to be related with VapourSynth. "Could not initialize vapoursynth scripting" but I don't know how to fix it.

Log from mpc-hc playing video fine.

20:54:26.460 [i]: AVSF: found new player instance
20:54:26.471 [i]: AVSF: filters in use: LAV Splitter Source (internal) -> LAV Video Decoder (internal) -> * -> ffdshow raw video filter
20:54:26.471 [W]: AVSF: remove ffdshow from the filters list!
20:54:27.656 [i]: VideoPlayer: new ffdshow video [4304f8] in mpc-hc64.exe (64-bit) [MPC-HC 2.0.0.0] on screen 0
20:54:27.694 [i]: Media: video 730x1080 [PAR 1.000] at 30.000 fps
20:54:27.694 [i]: Media: codec type is AVC, YUV/4:2:0/8 bits/BT.709 SRGB/SYCC
20:54:27.695 [i]: VideoPlayer: clear AVS script previously set by SVP
20:54:27.696 [i]: Playback: starting up...
20:54:27.700 [i]: Playback [4304f8]: Frame server (64-bit) 3.5.0.0, AviSynth+ 3.5 (r3106, 3.5, x86_64), C:\Windows\system32\avisynth.dll
20:54:27.701 [i]: Playback [4304f8]: resulting video frame 728x1080 [730x1080 -> cropped -> 728x1080]
20:54:27.701 [i]: Playback [4304f8]: 3 acceptible profiles, best is '1___60fps' [0]
20:54:27.703 [i]: Playback [4304f8]: enabled while video is paused
20:54:27.707 [i]: Playback [4304f8]: playing at 60 [30 *2/1] 
20:54:41.639 [i]: AVSF: player closed
20:54:41.639 [i]: ffdshow: remove instance [4304f8]
20:54:41.643 [i]: Playback [4304f8]: disabled while video is stopped
20:54:41.944 [i]: Playback [4304f8]: deleted

MPV log showing error.

20:57:19.379 [i]: VideoPlayer: mpv [mpv.exe] connected, waiting for the video info...
20:57:19.899 [i]: VideoPlayer: mpv 0.35.0-dirty /via 'mpvpipe'
20:57:20.449 [i]: Media: video 730x1080 [PAR 1.000] at 30.000 fps
20:57:20.449 [i]: Media: codec type is AVC, YUV/4:2:0/8 bits/BT.709 SRGB/SYCC
20:57:20.471 [i]: Playback: starting up...
20:57:20.476 [i]: Playback [371f256a]: Frame server (64-bit) C:\SVP\mpv64\vapoursynth.dll
20:57:20.476 [i]: Playback [371f256a]: resulting video frame 728x1080 [730x1080 -> cropped -> 728x1080]
20:57:20.477 [i]: Playback [371f256a]: 3 acceptible profiles, best is '1___60fps' [0]
20:57:20.478 [i]: Playback [371f256a]: enabled while video is playing
20:57:20.482 [i]: Playback [371f256a]: playing at 60 [30 *2/1] 
20:57:20.500 [E]: Playback [371f256a]: VS - Could not initialize VapourSynth scripting.
20:57:29.873 [i]: Playback [371f256a]: deleted

Transcoding error.

20:58:48.494: ===== Starting mpv ======
20:58:48.494: Command line: C:\SVP\mpv64\mpv.exe G:/Test/test.mp4 --o=G:/Test/test.SVP.temporary.mkv --no-audio --no-sub --no-sub-auto --input-ipc-server=mpvencodepipe --input-media-keys=no --no-msg-color --vf=vapoursynth:[C:\Users\****\AppData\Roaming\SVP4\scripts\ffff.py]:4:4 --of=matroska --ovc=libx264 --ovcopts=crf=18,preset=slow,threads=4
20:58:48.530: (+) Video --vid=1 (*) (h264 730x1080 30.000fps)
20:58:48.530: Audio --aid=1 (*) (aac 2ch 48000Hz)
20:58:48.530: [vapoursynth] Could not initialize VapourSynth scripting.
20:58:48.530: [user_filter_wrapper] Creating filter 'vapoursynth' failed.
20:58:48.530: [vo/lavc] error encoding at EOF
20:58:48.530: Video: no video
20:58:48.530: No video or audio streams selected.
20:58:48.530: [encode] no data written to target file
20:58:48.530: Exiting... (Interrupted by error)
20:58:48.532: (!!!) Intermediate file may be broken: G:\Test\test.SVP.temporary.mkv
20:58:48.532: ===== mpv exited with code 62097 =====
Post's attachments

install.JPG 202.08 kb, 51 downloads since 2023-02-10 

Re: Vapoursynth / MPV / transcoding problems?

Can someone help me figure this out please? I still can't transcode or use MPV with SVP.

My PATH is set to "C:\SVP\mpv64"
My PYTHONPATH is set to "C:\SVP\mpv64"

Similarly, if I launch MPC-HC, and go to options - > external filters. I can see "Vapoursynth Filter" listed there. It's currently set to "Set Merit: 00200001".If I change it to "Prefer", and launch a video, I get an error window "Unable to initialize VapourSynth API 4.0" , I click OK, and get another error. "UNDEFINED C++ EXCEPTION, Crashing module : C:\Windows\System332\Kernelbase.dll. Offset : 0x7FDBD86BE0D, Codebase: 0x12F640000". Then MPC-HC closes.

Really confused what else I should try to check.

Thanks

Re: Vapoursynth / MPV / transcoding problems?

https://www.svp-team.com/forum/viewtopi … 387#p82387

Re: Vapoursynth / MPV / transcoding problems?

Hi Chainik, I uninstalled everything and installed svp4-pro.4.5.210-3.exe. Here is what I have installed.

https://i.imgur.com/J5Fw3am.jpg

Opening a video in MPC-HC, it still works just fine.

Right clicking on the SVP system tray icon and trying to open MPV lets me choose a video file but then nothing happens.

Finding the MPV launcher in the SVP folder, and trying to force launch it that way does nothing. Checking the event log I see

"18:00:31.341 [i]: VideoPlayer: mpv [mpv.exe] connected, waiting for the video info..." 

(full log below)

Transcoding with a regular 60fps seems to work.


17:58:24.604 [i]: Main: starting up SVP 4 Pro [4.5.0.210]... 
17:58:24.606 [i]: Main: args: none
17:58:24.606 [i]: Main: working dir is C:\SVP 4\
17:58:24.607 [i]: Main: data dir set to C:\Users\****\AppData\Roaming\SVP4\
17:58:24.607 [i]: Settings: loading main.cfg OK
17:58:24.608 [i]: Settings: loading ui.cfg OK
17:58:24.609 [i]: Settings: loading frc.cfg OK
17:58:24.609 [i]: Settings: loading profiles.cfg OK
17:58:24.610 [i]: Settings: loading custom.cfg OK
17:58:24.610 [i]: Settings: loading lights.cfg OK
17:58:24.610 [i]: Main: using Qt 5.15.1 (i386-little_endian-ilp32 shared (dynamic) release build; by MSVC 2019)
17:58:24.610 [i]: Main: device scale is 1.50002, user defined scale is 0
17:58:24.611 [i]: Main: system locale is [en]
17:58:24.612 [i]: Main: preferred language is [en-us]
17:58:24.613 [i]: Main: setting language file to en.qm...
17:58:24.621 [i]: Main: collecting system information...
17:58:24.622 [i]: OS: Windows 7 SP1 [6.1.7601]
17:58:24.624 [i]: CPU: Intel Core i7-4770K [base frequency 3500 MHz, 4 threads]
17:58:24.624 [i]: Video: registry info - NVIDIA GeForce GTX 1080
17:58:24.625 [i]: Video: reading OpenCL info...
17:58:24.654 [i]: Video: 1 GPU OpenCL device(s) on NVIDIA CUDA [OpenCL 3.0 CUDA 11.4.264] (NVIDIA Corporation)
17:58:24.655 [i]: Video 1: NVIDIA GeForce GTX 1080 (NVIDIA Corporation, ver.473.81) [gpuID=11]: OK
17:58:24.655 [i]: Memory:  32712  MB total,  23029 MB free
17:58:24.655 [i]: System: finding network settings...
17:58:24.786 [W]: SystemInfo: processor performance counter failed [c0000bb9]
17:58:24.786 [i]: Power: AC is ON [1]
17:58:24.806 [W]: Main: module 'plugins/svpflow1.dll': NOT FOUND
17:58:24.806 [W]: Main: module 'plugins/svpflow2.dll': NOT FOUND
17:58:24.807 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow1.dll': 4.5.0.200
17:58:24.807 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow2.dll': 4.5.0.212
17:58:24.807 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow1_vs.dll': 4.5.0.200
17:58:24.807 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow2_vs.dll': 4.5.0.211
17:58:24.808 [i]: Main: PYTHONPATH is C:\SVP 4\mpv64
17:58:24.819 [i]: Screens: updating information, 1 screen(s) found
17:58:24.930 [i]: Main: preparing video profiles...
17:58:25.073 [i]: Main: preparing performance graphs...
17:58:25.251 [i]: Main: preparing ffdshow...
17:58:25.252 [i]: FFDShow: found 64-bit version 1.3.4533.0 [C:\Program Files\ffdshow\ffdshow.ax]
17:58:25.254 [i]: Main: preparing AviSynthFilter (AVSF)...
17:58:25.255 [i]: AVSF: found 64-bit version 1.2.1.0 [C:\SVP 4\avsf\avisynth_filter_64.ax]
17:58:25.255 [i]: Main: preparing mpv...
17:58:25.256 [i]: Main: preparing remote control...
17:58:25.256 [i]: RemoteControl: started
17:58:25.256 [i]: Main: preparing main menu...
17:58:25.320 [i]: Main: loading extensions...
17:58:25.323 [i]: Extensions: found svpcode 1.1.0.210 ...
17:58:25.324 [i]: Settings: loading code.cfg OK
17:58:25.387 [i]: Main: initialization completed in 770 ms, but still waiting for the screens measurement...
17:58:25.520 [i]: Updates: checking now...
17:58:25.543 [i]: VideoPlayer: mpv [mpv.exe] connected, waiting for the video info...
17:58:25.905 [i]: Updates: found updates for: core.flow64, core.flow64vs, core.full, deps.avsf, ext.code, opt.lavf, opt.mpc_hc64, opt.mpv64, opt.mpv_dll64
17:58:27.806 [i]: Performance: quick estimation = 535 (previous value was 626)
17:58:28.765 [i]: Screens: screen 0 - 3840x2160 @59.999 Hz [measured], x1.5 [71 DPI]
17:58:28.765 [i]: Screens: primary screen is 0
17:58:38.462 [i]: AVSF: found new player instance
17:58:38.485 [i]: AVSF: filters in use: LAV Splitter Source (internal) -> LAV Video Decoder (internal) -> * -> madVR
17:58:38.487 [i]: AVSF: new video in mpc-hc64.exe (64-bit) [MPC-HC 1.9.16.0] on screen 0
17:58:38.604 [i]: Media: video 2560x1440 [PAR 1.000] at 30.000 fps
17:58:38.604 [i]: Media: codec type is AVC, YUV/4:2:0/8 bits
17:58:38.606 [i]: Playback: ignoring too short clip (5 secs)
17:58:52.549 [i]: AVSF: player closed
17:58:52.549 [W]: PlaybackObjectsCollection: id not exist
17:58:53.313 [i]: AVSF: found new player instance
17:58:53.324 [i]: AVSF: filters in use: LAV Splitter Source -> LAV Video Decoder (internal) -> * -> madVR
17:58:53.325 [i]: AVSF: new video in mpc-hc64.exe (64-bit) [MPC-HC 1.9.16.0] on screen 0
17:58:53.402 [i]: Media: video 1280x720 [PAR 1.000] at 29.970 fps
17:58:53.403 [i]: Media: codec type is VC-1, YUV/4:2:0/8 bits
17:58:53.404 [i]: Playback: starting up...
17:58:53.408 [i]: Playback [c3949e28]: Frame server (64-bit) 3.5.0.0, AviSynth+ 3.5 (r3106, 3.5, x86_64), C:\Windows\system32\avisynth.dll
17:58:53.409 [i]: Playback [c3949e28]: resulting video frame 1280x720
17:58:53.409 [i]: Playback [c3949e28]: 2 acceptible profiles, best is '60fps' [0]
17:58:53.415 [i]: Playback [c3949e28]: enabled while video is playing
17:58:53.417 [i]: Playback [c3949e28]: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
17:58:55.975 [i]: Playback [c3949e28]: black fields changed to TB: 0-0, LR: 2-2
17:58:55.975 [i]: Playback [c3949e28]: resulting video frame 1272x720 [1280x720 -> cropped -> 1272x720]
17:58:55.975 [i]: Playback [c3949e28]: 2 acceptible profiles, best is '60fps' [0]
17:58:55.975 [i]: Playback [c3949e28]: keep previously selected profile '60fps'
17:58:55.977 [i]: Playback [c3949e28]: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:00:31.341 [i]: VideoPlayer: mpv [mpv.exe] connected, waiting for the video info...
18:02:11.640 [i]: Media: video 1280x720 [PAR 1.000] at 29.970 fps
18:02:11.640 [i]: Media: codec type is VC-1, YUV/4:2:0/8 bits
18:02:11.645 [i]: Transcoder: Frame server (64-bit) C:\SVP 4\mpv64\vapoursynth.dll
18:02:11.646 [i]: Transcoder: resulting video frame 1280x720
18:02:11.646 [i]: Transcoder: 2 acceptible profiles, best is '60fps' [0]
18:02:11.649 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:02:13.015 [i]: Playback [c3949e28]: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:02:13.016 [i]: Transcoder: enabled while video is stopped
18:02:13.018 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:02:13.018 [i]: Transcoder: source file size: 0.0 GB
18:02:13.019 [i]: Transcoder: free space: 10.9 GB
18:02:13.022 [i]: Playback [c3949e28]: disabled while video is paused
18:02:13.024 [i]: Playback [c3949e28]: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:02:13.377 [i]: Transcoder: encoding started
18:03:44.549 [i]: Transcoder: starting muxing with audio tracks
18:03:44.741 [i]: Transcoder: finished successfully
18:03:44.742 [i]: Playback [c3949e28]: enabled while video is paused
18:03:44.744 [i]: Playback [c3949e28]: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:03:44.744 [i]: Code: all jobs done


Transcoding with rife doesn't seem to work though.

18:11:34.908 [i]: Main: starting up SVP 4 Pro [4.5.0.210]... 
18:11:34.910 [i]: Main: args: none
18:11:34.910 [i]: Main: working dir is C:\SVP 4\
18:11:34.911 [i]: Main: data dir set to C:\Users\****\AppData\Roaming\SVP4\
18:11:34.912 [i]: Settings: loading main.cfg OK
18:11:34.912 [i]: Settings: loading ui.cfg OK
18:11:34.913 [i]: Settings: loading frc.cfg OK
18:11:34.913 [i]: Settings: loading profiles.cfg OK
18:11:34.913 [i]: Settings: loading custom.cfg OK
18:11:34.914 [i]: Settings: loading lights.cfg OK
18:11:34.914 [i]: Main: using Qt 5.15.1 (i386-little_endian-ilp32 shared (dynamic) release build; by MSVC 2019)
18:11:34.914 [i]: Main: device scale is 1.50002, user defined scale is 0
18:11:34.915 [i]: Main: system locale is [en]
18:11:34.915 [i]: Main: preferred language is [en-us]
18:11:34.916 [i]: Main: setting language file to en.qm...
18:11:34.925 [i]: Main: collecting system information...
18:11:34.926 [i]: OS: Windows 7 SP1 [6.1.7601]
18:11:34.927 [i]: CPU: Intel Core i7-4770K [base frequency 3500 MHz, 4 threads]
18:11:34.927 [i]: Video: registry info - NVIDIA GeForce GTX 1080
18:11:34.928 [i]: Video: reading OpenCL info...
18:11:34.958 [i]: Video: 1 GPU OpenCL device(s) on NVIDIA CUDA [OpenCL 3.0 CUDA 11.4.264] (NVIDIA Corporation)
18:11:34.958 [i]: Video 1: NVIDIA GeForce GTX 1080 (NVIDIA Corporation, ver.473.81) [gpuID=11]: OK
18:11:34.959 [i]: Memory:  32712  MB total,  22802 MB free
18:11:34.959 [i]: System: finding network settings...
18:11:35.119 [W]: SystemInfo: processor performance counter failed [c0000bb9]
18:11:35.119 [i]: Power: AC is ON [1]
18:11:35.143 [W]: Main: module 'plugins/svpflow1.dll': NOT FOUND
18:11:35.144 [W]: Main: module 'plugins/svpflow2.dll': NOT FOUND
18:11:35.144 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow1.dll': 4.5.0.200
18:11:35.144 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow2.dll': 4.5.0.212
18:11:35.145 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow1_vs.dll': 4.5.0.200
18:11:35.145 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow2_vs.dll': 4.5.0.211
18:11:35.145 [i]: Main: PYTHONPATH is C:\SVP 4\mpv64
18:11:35.158 [i]: Screens: updating information, 1 screen(s) found
18:11:35.285 [i]: Main: preparing video profiles...
18:11:35.436 [i]: Main: preparing performance graphs...
18:11:35.648 [i]: Main: preparing ffdshow...
18:11:35.649 [i]: FFDShow: found 64-bit version 1.3.4533.0 [C:\Program Files\ffdshow\ffdshow.ax]
18:11:35.651 [i]: Main: preparing AviSynthFilter (AVSF)...
18:11:35.652 [i]: AVSF: found 64-bit version 1.2.1.0 [C:\SVP 4\avsf\avisynth_filter_64.ax]
18:11:35.652 [i]: Main: preparing mpv...
18:11:35.653 [i]: Main: preparing remote control...
18:11:35.653 [i]: RemoteControl: started
18:11:35.653 [i]: Main: preparing main menu...
18:11:35.722 [i]: Main: loading extensions...
18:11:35.726 [i]: Extensions: found svpcode 1.1.0.210 ...
18:11:35.727 [i]: Settings: loading code.cfg OK
18:11:35.825 [i]: Main: initialization completed in 905 ms, but still waiting for the screens measurement...
18:11:35.941 [i]: VideoPlayer: mpv [mpv.exe] connected, waiting for the video info...
18:11:35.944 [i]: Updates: checking now...
18:11:36.325 [i]: Updates: found updates for: core.flow64, core.flow64vs, core.full, deps.avsf, ext.code, opt.lavf, opt.mpc_hc64, opt.mpv64, opt.mpv_dll64
18:11:38.143 [i]: Performance: quick estimation = 567 (previous value was 535)
18:11:38.389 [i]: Screens: screen 0 - 3840x2160 @59.999 Hz [measured], x1.5 [71 DPI]
18:11:38.389 [i]: Screens: primary screen is 0
18:12:29.293 [i]: Media: video 1280x720 [PAR 1.000] at 29.970 fps
18:12:29.293 [i]: Media: codec type is VC-1, YUV/4:2:0/8 bits
18:12:29.298 [i]: Transcoder: Frame server (64-bit) C:\SVP 4\mpv64\vapoursynth.dll
18:12:29.299 [i]: Transcoder: resulting video frame 1280x720
18:12:29.299 [i]: Transcoder: 3 acceptible profiles, best is '60fps' [0]
18:12:29.307 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:12:32.343 [i]: Transcoder: switching to profile 'RIFE AI engine'
18:12:32.344 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:12:33.408 [i]: Transcoder: enabled while video is stopped
18:12:33.410 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:12:33.410 [i]: Transcoder: source file size: 0.0 GB
18:12:33.410 [i]: Transcoder: free space: 9.0 GB
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - Script evaluation failed:
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - Python exception: No entry point found in C:\SVP 4\rife\RIFE_vs.dll
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - Traceback (most recent call last):
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2244, in vapoursynth.vpy_evaluateScript
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2245, in vapoursynth.vpy_evaluateScript
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - File 'C:\Users\****\AppData\Roaming\SVP4\scripts\ffff.py', line 10, in <module>
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - core.std.LoadPlugin('C:\\SVP 4\\rife\\RIFE_vs.dll')
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2069, in vapoursynth.Function.__call__
18:12:33.517 [E]: Transcoder: VS - vapoursynth.Error: No entry point found in C:\SVP 4\rife\RIFE_vs.dll
18:12:33.521 [E]: Transcoder: mpv failed with code 62097
18:12:33.522 [i]: Code: all jobs done
18:12:52.979 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:12:57.994 [i]: Transcoder: disabled while video is stopped
18:12:57.994 [i]: Transcoder: deleted
18:13:01.277 [i]: Media: video 1280x720 [PAR 1.000] at 29.970 fps
18:13:01.277 [i]: Media: codec type is VC-1, YUV/4:2:0/8 bits
18:13:01.282 [i]: Transcoder: Frame server (64-bit) C:\SVP 4\mpv64\vapoursynth.dll
18:13:01.283 [i]: Transcoder: resulting video frame 1280x720
18:13:01.283 [i]: Transcoder: 3 acceptible profiles, best is '60fps' [0]
18:13:01.286 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:05.195 [i]: Transcoder: switching to profile 'RIFE AI engine'
18:13:05.196 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:06.348 [i]: Transcoder: enabled while video is stopped
18:13:06.350 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:06.350 [i]: Transcoder: source file size: 0.0 GB
18:13:06.351 [i]: Transcoder: free space: 9.0 GB
18:13:06.463 [E]: Transcoder: VS - Script evaluation failed:
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - Python exception: No entry point found in C:\SVP 4\rife\RIFE_vs.dll
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - Traceback (most recent call last):
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2244, in vapoursynth.vpy_evaluateScript
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2245, in vapoursynth.vpy_evaluateScript
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - File 'C:\Users\****\AppData\Roaming\SVP4\scripts\ffff.py', line 10, in <module>
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - core.std.LoadPlugin('C:\\SVP 4\\rife\\RIFE_vs.dll')
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2069, in vapoursynth.Function.__call__
18:13:06.464 [E]: Transcoder: VS - vapoursynth.Error: No entry point found in C:\SVP 4\rife\RIFE_vs.dll
18:13:06.467 [E]: Transcoder: mpv failed with code 62097
18:13:06.468 [i]: Code: all jobs done
18:13:24.028 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:25.539 [i]: Transcoder: disabled while video is stopped
18:13:25.540 [i]: Transcoder: deleted
18:13:28.168 [i]: Media: video 1280x720 [PAR 1.000] at 29.970 fps
18:13:28.168 [i]: Media: codec type is VC-1, YUV/4:2:0/8 bits
18:13:28.172 [i]: Transcoder: Frame server (64-bit) C:\SVP 4\mpv64\vapoursynth.dll
18:13:28.173 [i]: Transcoder: resulting video frame 1280x720
18:13:28.173 [i]: Transcoder: 3 acceptible profiles, best is '60fps' [0]
18:13:28.176 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:29.951 [i]: Transcoder: switching to profile 'RIFE AI engine'
18:13:29.952 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:30.797 [i]: Transcoder: enabled while video is stopped
18:13:30.798 [i]: Transcoder: playing at 59.94 [29.97 *2/1] 
18:13:30.799 [i]: Transcoder: source file size: 0.0 GB
18:13:30.799 [i]: Transcoder: free space: 9.0 GB
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - Script evaluation failed:
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - Python exception: No entry point found in C:\SVP 4\rife\RIFE_vs.dll
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - Traceback (most recent call last):
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2244, in vapoursynth.vpy_evaluateScript
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2245, in vapoursynth.vpy_evaluateScript
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - File 'C:\Users\****\AppData\Roaming\SVP4\scripts\ffff.py', line 10, in <module>
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - core.std.LoadPlugin('C:\\SVP 4\\rife\\RIFE_vs.dll')
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - File 'src\cython\vapoursynth.pyx', line 2069, in vapoursynth.Function.__call__
18:13:30.904 [E]: Transcoder: VS - vapoursynth.Error: No entry point found in C:\SVP 4\rife\RIFE_vs.dll
18:13:30.929 [E]: Transcoder: mpv failed with code 62097
18:13:30.930 [i]: Code: all jobs done

Re: Vapoursynth / MPV / transcoding problems?

RIFE needs newer Vaporsynth => needs newer Python => won't work on Win7

6 (edited by billnyescience 02-05-2023 14:41:07)

Re: Vapoursynth / MPV / transcoding problems?

Ah that sucks sad Is there an older version of rife I can revert to? It used to work on windows 7.

What about getting MPV to work? Any ideas there? Is it a windows 7 limitation as well?