1

(6 replies, posted in Using SVP)

nvm reinstall of svp fixed it must have been some codec conflicts

2

(6 replies, posted in Using SVP)

MAG79 wrote:

Check if you launch player or SVP with admin rights. Run it the same way from usual user.
https://www.svp-team.com/wiki/FAQ#Admin … eges_issue

same issue =/

19:19:47.609 [i]: Main: starting up SVP 4 Pro [4.2.0.122]... 
19:19:47.610 [W]: Main: running as Administrator
19:19:47.610 [i]: Main: args: none
19:19:47.610 [i]: Main: working dir is C:\Program Files (x86)\SVP 4\
19:19:47.610 [i]: Main: data dir set to C:\Users\Thele\AppData\Roaming\SVP4\
19:19:47.622 [i]: Settings: loading main.cfg OK
19:19:47.626 [i]: Settings: loading ui.cfg OK
19:19:47.635 [i]: Settings: loading frc.cfg OK
19:19:47.640 [i]: Settings: loading profiles.cfg OK
19:19:47.645 [i]: Settings: loading custom.cfg OK
19:19:47.655 [i]: Settings: loading lights.cfg OK
19:19:47.656 [i]: Main: using Qt 5.7.1 (i386-little_endian-ilp32 shared (dynamic) release build; by GCC 5.3.0)
19:19:47.656 [i]: Main: device scale is 1, user defined scale is 0
19:19:47.657 [i]: Main: system locale is [en]
19:19:47.657 [i]: Main: preferred language is [en-us]
19:19:47.658 [i]: Main: setting language file to en.qm...
19:19:47.755 [i]: Main: module 'plugins/svpflow1.dll': 4.2.0.133
19:19:47.781 [i]: Main: module 'plugins/svpflow2.dll': 4.2.0.142
19:19:47.804 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow1.dll': 4.2.0.133
19:19:47.822 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow2.dll': 4.2.0.142
19:19:47.841 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow1_vs.dll': 4.2.0.133
19:19:47.859 [i]: Main: module 'plugins64/svpflow2_vs.dll': 4.2.0.142
19:19:47.875 [i]: Main: VLC filter (64 bit): 0.9.0.114
19:19:47.875 [i]: Main: PYTHONPATH is C:\Program Files (x86)\SVP 4\mpv64
19:19:47.877 [i]: Main: running OpenCL info...
19:19:47.896 [i]: Main: collecting system information...
19:19:47.896 [i]: OS: Windows 10 [10.0.16299]
19:19:47.899 [i]: CPU: Intel Core i7-7700K [base frequency 4200 MHz, 8 threads]
19:19:47.899 [i]: Video: registry info - NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti
19:19:47.901 [i]: Video: reading OpenCL info...
19:19:48.151 [i]: Video: 1 GPU OpenCL device(s) on Intel(R) OpenCL [OpenCL 2.1] (Intel(R) Corporation)
19:19:48.151 [i]: Video 1: device name 'Intel(R) HD Graphics 630' (Intel(R) Corporation, ver.23.20.16.4849) [gpuID=11]: OK
19:19:48.151 [i]: Video: 2 GPU OpenCL device(s) on NVIDIA CUDA [OpenCL 1.2 CUDA 9.1.84] (NVIDIA Corporation)
19:19:48.151 [i]: Video 1: device name 'GeForce GTX 1080 Ti' (NVIDIA Corporation, ver.391.01) [gpuID=21]: OK
19:19:48.152 [i]: Video 2: device name 'GeForce GTX 1080 Ti' (NVIDIA Corporation, ver.391.01) [gpuID=22]: OK
19:19:48.152 [i]: Memory:  32629  MB total,  23346 MB free
19:19:48.153 [i]: System: finding network settings...
19:19:48.525 [i]: Power: AC is ON [1]
19:19:48.877 [i]: Screens: updating information, 5 screen(s) found
19:19:48.929 [i]: Main: preparing FRC profiles...
19:19:49.016 [i]: Main: preparing performance graphs...
19:19:49.076 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+E
19:19:49.078 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+N
19:19:49.078 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+C
19:19:49.083 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+V
19:19:49.280 [i]: Main: preparing ffdshow...
19:19:49.288 [i]: FFDShow: found 32-bit version 1.3.4533.0 [C:\Program Files (x86)\ffdshow\ffdshow.ax]
19:19:49.333 [i]: FFDShow: found 64-bit version 1.3.4533.0 [C:\Program Files\Shark007\filters\ffdshow.ax]
19:19:49.336 [i]: Main: preparing mpv...
19:19:49.340 [i]: Main: preparing remote control...
19:19:49.344 [i]: RemoteControl: started
19:19:49.344 [i]: Main: preparing main menu...
19:19:49.472 [i]: Main: loading extensions...
19:19:49.527 [i]: Main: initialization completed in 1631 ms, but still waiting for the screens measurement...
19:19:49.598 [i]: Updates: checking now...
19:19:53.129 [i]: Screens: screen 4 - 1920x1080 @60.088 Hz [measured], x1.0 [80 DPI]
19:19:53.504 [i]: Screens: screen 0 - 2560x1440 @143.816 Hz [measured], x1.0 [108 DPI]
19:19:53.511 [i]: Screens: screen 2 - 3840x2160 @60.037 Hz [measured], x1.0 [67 DPI]
19:19:53.547 [i]: Screens: screen 3 - 1920x1080 @59.921 Hz [measured], x1.0 [80 DPI]
19:19:53.571 [i]: Screens: screen 1 - 1920x1080 @60.280 Hz [measured], x1.0 [80 DPI]
19:19:53.571 [i]: Screens: primary screen is 0
19:19:56.541 [i]: Performance: quick estimation = 566 (previous value was 491)
19:20:52.729 [W]: VideoPlayer: new instance found in mpc-be64.exe but SVP can't talk to it.

3

(6 replies, posted in Using SVP)

i keep getting this error:

21:25:58.435 [W]: VideoPlayer: new instance found in mpc-hc64.exe but SVP can't talk to it.

i've tried different versions with mpc-be but it wont work.i also tried with the included mpc-hc64 that was included in svp but same problem. i followed the guide on how: https://www.svp-team.com/wiki/SVP:MPC-BE

i haven't had any problem before but now after the windows reinstall i keep hitting new problems

4

(122 replies, posted in Using SVP)

MAG79 wrote:

> i can't see any difference between on and off state of svp in vlc
It is not normal. Look to SVP Event log. Do you see any error there

SVP tray menu - Information - Events log

no errors i think

[quote]20:59:02.435 [i]: VideoPlayer: VLC connected, waiting for the video info...
20:59:02.435 [i]: Media: video 1280x720 [PAR 1.000] at 29.970 fps [constant] (via video player)
20:59:02.435 [i]: Media: codec type is i420, YUV420P8
20:59:02.436 [i]: Playback: starting up...
20:59:02.440 [i]: Playback [2020]: Frame server (64-bit) C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vapoursynth.dll
20:59:02.440 [i]: Playback [2020]: resulting video frame 1280x720
20:59:02.440 [i]: Playback [2020]: 1 acceptible profiles, best is 'Automatic' [0]
20:59:02.441 [i]: Playback [2020]: enabled while video is playing
20:59:02.441 [W]: Playback [2020]: maximum FRC rate in VLC is 3.0
20:59:02.441 [i]: Profile: using auto values [1]
20:59:02.457 [i]: Playback [2020]: playing at 89.9101 [29.97 *3/1] 
20:59:02.492 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+N
20:59:02.492 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+C
20:59:02.492 [W]: Control: failed to register shortcut Meta+Ctrl+V
20:59:31.426 [i]: Playback [2020]: full screen mode activated
20:59:53.767 [i]: Playback [0]: disabled while video is playing
20:59:53.772 [i]: Playback [0]: deleted
20:59:53.772 [i]: VideoPlayer: VLC disconnected[/quote]

5

(122 replies, posted in Using SVP)

MAG79 wrote:

VLC menu Tools - Preferences - Input/Codecs tab - Hardware-accelerated decoding: Disable

ok now when it is actually running i can't see any difference between on and off state of svp in vlc and its running 75fps on my 144hz monitor. it's just eating cpu power for no reason as it is now.

6

(122 replies, posted in Using SVP)

i keep getting:

00:57:17.685 [E]: VLC: unsupported color format, switch to software video decoder

any1 know how to switch?