1

(260 replies, posted in Using SVP)

SVP 4 Linux, installed using the svp aur package in Arch Linux.
RX 580 gpu with mesa drivers, unable to use GPU acceleration.

15:46:31.179 [i]: Main: starting up SVP 4 Linux [4.3.0.157]... 
15:46:31.181 [i]: Main: args: none
15:46:31.182 [i]: Main: working dir is /opt/svp/
15:46:31.183 [i]: Main: data dir set to /home/michael/.local/share/SVP4/
15:46:31.191 [i]: Settings: loading reg.cfg OK
15:46:31.193 [i]: Settings: loading main.cfg OK
15:46:31.194 [i]: Settings: loading ui.cfg OK
15:46:31.195 [i]: Settings: loading frc.cfg OK
15:46:31.197 [i]: Settings: loading profiles.cfg OK
15:46:31.198 [i]: Settings: loading custom.cfg OK
15:46:31.199 [i]: Settings: loading lights.cfg OK
15:46:31.200 [i]: Main: using Qt 5.12.2 (x86_64-little_endian-lp64 shared (dynamic) release build; by GCC 8.2.1 20181127)
15:46:31.200 [i]: Main: device scale is 1, user defined scale is 1
15:46:31.202 [i]: Main: system locale is [en]
15:46:31.203 [i]: Main: preferred language is [en-us]
15:46:31.209 [i]: Main: setting language file to en.qm...
15:46:31.377 [i]: Main: module 'plugins/libsvpflow1_vs64.so': 4.3.0.156
15:46:31.381 [i]: Main: module 'plugins/libsvpflow2_vs64.so': 4.3.0.155
15:46:31.460 [i]: Main: VLC filter (64 bit): 0.9.0.155
15:46:31.461 [i]: Main: running OpenCL info...
15:46:31.472 [i]: Main: collecting system information...
15:46:31.481 [i]: OS: Linux 5.0.3-zen1-2-zen #1 ZEN SMP PREEMPT Tue Mar 19 21:18:53 UTC 2019 x86_64
15:46:31.531 [i]: Desktop environment: /usr/bin/gdm / budgie-desktop / budgie:gnome
15:46:31.548 [i]: CPU: Intel Core i3-6100 [base frequency 3700 MHz, 4 threads]
15:46:31.548 [i]: Video: reading OpenCL info...
15:46:31.817 [i]: Video: 1 GPU OpenCL device(s) on Clover [OpenCL 1.1 Mesa 19.0.0] (Mesa)
15:46:31.818 [i]: Video 1: device name 'Radeon RX 580 Series (POLARIS10, DRM 3.27.0, 5.0.3-zen1-2-zen, LLVM 7.0.1)' (AMD, ver.19.0.0) [gpuID=11]: NOT SUPPORTED
15:46:31.819 [i]: Memory:  7919  MB total,  6935 MB free
15:46:31.819 [i]: System: finding network settings...
15:46:31.984 [i]: Screens: updating information, 2 screen(s) found
15:46:32.006 [i]: Screens: screen 0 (HDMI-A-0) - 1920x1080 @60.000 Hz, x1.0 [92 DPI]
15:46:32.006 [i]: Screens: screen 1 (DVI-D-0) - 1280x1024 @60.000 Hz, x1.0 [96 DPI]
15:46:32.006 [i]: Screens: primary screen is 0
15:46:32.197 [i]: Main: preparing video profiles...
15:46:32.663 [i]: Main: preparing performance graphs...
15:46:32.811 [i]: Main: preparing mpv...
15:46:32.885 [i]: Main: preparing remote control...
15:46:32.885 [i]: RemoteControl: started
15:46:32.886 [i]: Main: preparing main menu...
15:46:32.950 [i]: Main: loading extensions...
15:46:32.964 [i]: Extensions: found svpcast 1.0.0.156 ...
15:46:32.966 [i]: Settings: loading cast.cfg OK
15:46:32.974 [i]: Streaming: Web UI started at http://192.168.1.53:9900
15:46:32.975 [i]: Streaming: Avahi service is not available, AppleTVs are probably not discoverable
15:46:33.028 [i]: Extensions: found svplight 2.0.0.156 ...
15:46:33.030 [i]: Settings: loading leds.cfg OK
15:46:33.143 [i]: Main: initialization completed in 1673 ms
15:46:33.346 [i]: Updates: checking now...
15:46:36.809 [i]: Performance: quick estimation = 570 (previous value was 716)
15:47:13.719 [i]: Performance: motion vectors estimation = 1504
15:47:24.226 [i]: Performance: CPU-based frame rendering = 2263